Go to account settings

Badkamertegels wrappen met interieurfolie

Badkamer wrappen met interieurfolie

De badkamer is een belangrijke ruimte in het huis. Toch is dit niet de ruimte die je vaak een make-over geeft. Toch kun je met behulp van interieurfolie jouw badkamer een nieuwe look geven die aansluit op de rest van het interieur. Geheel zonder verbouwing! Hier lees je de voordelen, mogelijkheden en een aantal praktische tips voor als jij je badkamertegels wilt wrappen met interieurfolie.

Plaats eerst een paneel tegen de tegels

We zeggen het maar meteen: interieurfolie direct op de badkamertegels plakken is niet altijd even mooi. De vele randjes zijn kwetsbaar en er kan wel eens wat viezigheid achter blijven zitten. We adviseren daarom om eerst een paneel van bijvoorbeeld Trespa of Dibond tegen de tegels te kitten, en die te beplakken met de interieurfolie. Dat is mooier, hygiënischer en het gaat veel langer mee.

Populaire badkamer folies

Voordelen van de badkamer beplakken met interieurfolie

Het beplakken van de badkamer met interieurfolie is niet zonder reden zo populair. Er zijn namelijk vele voordelen. De belangrijkste lichten wij onderstaand voor je uit.

✅ Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

De interieurfolie van Colletti is waterdicht en hittebestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik in de badkamer. Bovendien is het met een vochtige doek eenvoudig schoon te houden.

✅ Geen professional nodig

Voor het wrappen van je badkamertegels heb je geen professional nodig. Je kunt deze klus dus in je eigen tijd klaren.

✅ Duurzame oplossing

Het wrappen van de badkamer is een duurzame keuze. Niet alleen omdat je de levensduur van je huidige badkamer verlengt, maar ook omdat de pvc vrije folies van Colletti op een duurzame manier zijn geproduceerd in Europa. Onze folies zijn daarom niet alleen duurzaam voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Wrappen met folie is per definitie hergebruik. Je recyclet namelijk iets wat je anders zou hebben weggegooid of waar je overheen betegeld zou hebben. Zowel de pvc vrije premium folie als de traditionele folie van pvc zijn daarom duurzaam. De pvc-vrije variant is wel iets minder milieubelastend

Geschikte folies voor badkamertegels

Deze vraag krijgen wij vaak. Gelukkig is het antwoord simpel: alle folies van Colletti zijn geschikt voor het wrappen van de badkamer! Het is vooral de vraag welk design het beste past bij de rest van jouw interieurstijl. Ook daar geven we graag advies over.

Welk design folie kiezen voor badkamer "tegels"?

Als je een badkamer gaat wrappen met interieurfolie, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om de beste keuze te maken voor een design.

Huidige kleuren in badkamer

Kijk naar de bestaande kleuren in de badkamer. De kleuren van de interieurfolie moeten passen bij de bestaande kleuren van de badkamer. Dit betekent niet dat het dezelfde kleur moet hebben, maar vooral dat het goed bij elkaar past. Het is belangrijk dat het ontwerp van de interieurfolie niet vloekt met de andere kleuren in de badkamer. Twijfel je hierover? Dan kun je het beste een Colletti Stalenkaart bestellen. Hierin zitten alle designs gebundeld, zodat je een perfect beeld krijgt.

Complementair ontwerp

Kies een ontwerp dat past bij je interieurstijl. Als je bijvoorbeeld een moderne badkamer hebt, kun je overwegen om een design te kiezen dat past bij de strakke lijnen van een modern interieur. Als je een klassieke badkamer hebt, kan een ontwerp met een klassiek patroon of mozaïek passen.

Bepaal de grootte van de badkamer

Overweeg de grootte van de badkamer. Als je een kleine badkamer hebt, is het wellicht beter om een eenvoudig ontwerp te kiezen. Drukke ontwerpen kunnen namelijk voor een overweldigend effect in de ruimte zorgen. Voor een grotere badkamer kun je gerust kiezen voor een gedurfder ontwerp.

Hoeveelheid lichtinval

Houd rekening met de lichtinval in de badkamer. Als de badkamer weinig natuurlijk licht heeft, is het wellicht beter om een lichtere kleur of een ontwerp te kiezen dat helderder is. Als er veel licht is, kun je overwegen om een donkerder ontwerp te kiezen.

Denk vooruit

Kies een ontwerp dat tijdloos is. Interieurfolie is voordelig, dus je kunt het gemakkelijk veranderen als je wilt. Maar het is handig om te kiezen voor een ontwerp dat langere tijd in de mode blijft en niet snel verouderd raakt.

Als je rekening houdt met deze factoren, kun je een ontwerp kiezen dat aansluit bij je interieurstijl en een mooie aanvulling is op je badkamer. Er zijn tal van opties beschikbaar, van effen kleuren tot patronen en houtlook. Neem de tijd om verschillende ontwerpen te bekijken en kies er een die het beste bij jou en je badkamer past. Op zoek naar tips? Wij hebben een aantal hardlopers voor je geselecteerd.

Hardlopers van Colletti

Stappen om je badkamer te beplakken met interieurfolie

Veel mensen kiezen er voor om interieurfolie te laten plakken door een specialist. Ook bij Colletti bieden we die optie. Toch kun je ook prima zelf interieurfolie plakken op badkamertegels. Wel is het van groot belang dat je nauwkeurig te werk gaat. Wil jij zelf met interieurfolie in de badkamer aan de slag? Volg dan onderstaande stappen voor het beste resultaat.

  • Maak de tegels goed schoon met water en zeep en droog ze grondig af.
  • Maak exact passende panelen van Trespa of Dibond en kit die tegen de tegelwand. Je hebt nu een vlakke ondergrond om op te werken.
  • Snij of knip nu de folie op maat. Zorg ervoor dat je een beetje extra folie hebt om eventuele fouten te corrigeren.
  • Verwijder vervolgens geleidelijk de beschermfolie van de achterkant van de interieurfolie en plak deze op de tegel terwijl je de rakel blijft gebruiken om de folie aan te duwen en eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Herhaal dit proces totdat alle tegels bedekt zijn met interieurfolie.
  • Snij de overtollige folie af met een afbreekmes langs de randen van de tegels.

Meer hulp nodig met het wrappen van badkamertegels? Bekijk onze uitgebreide handleiding! Of bekijk onze instructievideo.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen