Go to account settings

Aanrechtblad wrappen met interieurfolie

De interieurfolies van Colletti zijn geschikt voor het wrappen van een aanrechtblad in de keuken. Ideaal voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe look in de keuken, maar geen trek heeft in een hele nieuwe keuken. Met de hoogwaardige folies van Colletti kun je jouw volledige keuken wrappen in de gewenste stijl. Denk hierbij aan:

Perfect als jij toe bent aan een nieuwe sfeer in de keuken maar geen budget hebt voor een verbouwing. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden en voordelen van het wrappen van jouw aanrecht.

Voordelen van aanrecht wrappen

Het wrappen van een aanrechtblad biedt vele voordelen. Hoewel Colletti ook folies van pvc heeft raden we voor aanrechten en werkbladen altijd de pvc-vrije folies aan. Die zijn namelijk veel beter krasbestendig en schimmel- en bacteriegroei werend zonder giftige toevoeging. Deze beschrijving richt zich dan ook op die pvc-vrije plakfolies.

✅Aanrecht wrappen is duurzaam

Een aanrecht wrappen is een heel duurzame optie. Iets wat momenteel ook echt een hot topic is. De interieurfolies van Colletti zijn duurzaam op twee manieren. Enerzijds zijn de pvc-vrije folies op een duurzame manier in Europa geproduceerd. Hierdoor wordt de uitstoot die nodig is voordat het bij jou thuis is aanzienlijk lager dan wanneer de folie in Azië is geproduceerd. Anderzijds is het wrappen van een aanrecht een duurzame optie omdat je de levensduur van het aanrechtblad aanzienlijk verlengt. De laag folie op het aanrecht zorgt namelijk voor een extra laag die zorgt voor extra bescherming tegen slijtage, krassen én vlekken.

✅Jouw aanrecht in de stijl van de rest van het huis

Zonder dat je het door hebt is het aanrecht een belangrijk onderdeel van het interieur. Daar waar je accessoires of meubels relatief eenvoudig kunt vervangen, is dat bij het aanrechtblad natuurlijk wat minder eenvoudig. Het wrappen van een aanrecht is echter binnen een dag gedaan! Zo heb jij binnen no time een aanrecht in een stijl die past bij de rest van het interieur.

✅Goedkopere optie

Een make over geven is vaak niet goedkoop. Toch is een aanrecht wrappen een goedkopere optie dan vervangen. Mocht jij op zoek zijn naar een betaalbare optie om jouw keuken een make over te geven dan is het wrappen van het aanrecht de beste keuze.

✅Je hebt geen specialist nodig

Bij veel grote klussen heb je een specialist nodig om je te helpen waardoor de kosten snel oplopen. Dat is niet het geval bij het wrappen van jouw aanrechtblad met interieurfolie. Met het juiste gereedschap kun jij deze klus prima zelf uitvoeren. Onderaan deze pagina geven we je een 10 stappenplan om zelf je aanrecht te wrappen.

Welke stijl interieurfolie is geschikt voor het aanrecht?

Bij het kiezen van het design van de interieurfolie is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je keuken. Het aanrecht moet naadloos aansluiten op de rest van de ruimte. Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft kleuren, patronen en texturen. Een effen kleur of marmerlook zijn bijvoorbeeld populaire opties. Echter valt of staat het resultaat met de rest van het interieur. Heb jij veel landelijke meubels? Dan is een natuurlijk patroon zoals hout een mooie aanvulling. Heb jij een industrieel interieur? Dan past een mooie steenlook daar weer goed bij. Weet jij het niet goed? Dan kun je altijd de Colletti Stalenkaart aanvragen. Zo kun je zelf goed kijken welk ontwerp het beste in jouw keuken past. Bij Colletti maken wij onderscheid tussen de volgende decors, die allemaal meerdere designs hebben:

Zelf je aanrecht wrappen met folie

Wil jij zelf je aanrecht wrappen met interieurfolie? Wij helpen je daar graag bij. Om je op weg te helpen hebben wij een stappenplan gemaakt voor het wrappen van een aanrechtblad. Zo weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt.

Stap 1: Maak het aanrechtblad schoon en vetvrij. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een ontvettingsmiddel en een schone doek.

Stap 2: Verwijder alle losse onderdelen, zoals kranen, gootsteen en stopcontacten. Plak eventuele randen of hoeken af met schilderstape.

Stap 3: Als het aanrechtblad beschadigingen of oneffenheden heeft, vul deze dan op met plamuur en schuur het oppervlak glad.

Stap 4: Meet het oppervlak van het aanrechtblad op en snij de folie op maat. Houd hierbij rekening met extra folie aan de randen die je later om het blad vouwt. Is het de eerste keer? Dan kan het ook geen kwaad om wat extra foutmarge te hebben.

Stap 5: Verwijder een klein deel van de beschermfolie aan de achterkant van de interieurfolie en plak dit op het aanrechtblad. Pas op dat je het niet uit je handen laat vallen want vast is vast! Het is heel moeilijk de folie weer los te trekken zonder het te scheuren. Zorg dat je het goed positioneert en glad strijkt. 

Stap 6: Trek langzaam de beschermfolie aan de achterkant van de interieurfolie af terwijl je de folie op het aanrechtblad plakt. Gebruik hierbij een rakel om luchtbellen en rimpels te voorkomen of verwijderen. Werk altijd vanuit het midden van het blad naar de randen toe.

Stap 7: Als de interieurfolie volledig is aangebracht, snijd dan het overtollige folie aan de randen weg met een stanleymes. Vouw de randen van de folie vervolgens om het aanrechtblad en strijk ze glad.

Stap 8: Maak de randen schoon en breng eventuele losse onderdelen weer aan.

Stap 9: Laat het aanrechtblad een paar uur rusten voordat je het gebruikt.

Stap 10: Het genieten van jouw “nieuwe” aanrechtblad kan beginnen!

Houd er rekening mee dat deze stappen slechts een algemene handleiding zijn en dat er mogelijk variaties zijn afhankelijk van het specifieke type folie dat je gebruikt. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking zorgvuldig opvolgt en laat je niet afschrikken door het proces - met geduld en nauwkeurigheid kun je een prachtig resultaat bereiken!

Liever wat uitgebreidere stappen bij de hand om jouw aanrecht te wrappen? Gebruik dan onze handleiding die geschreven is door onze interieurfoliespecialisten.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen